3 hjälteingredienser för optimal hudhälsa

3 hjälteingredienser för optimal hudhälsa

Hudhälsa

Det finns mycket som kan skapa obalans i huden, så som dålig sömn och kosthållning, stress, brist på motion, mediciner, fel hudvård m.m. Men det finns också yttre faktorer som vi har svårt att själva påverka som kan bidra hur vår hud mår, t ex föroreningar i luften. En enkel men kvalitativ hudvård med rätt ingredienser är det som kan göra ytterligare skillnad för din hudhälsa.

 

Ingredienser

När det kommer till hudvård är ingredienser avgörande för att uppnå optimal hudhälsa. För Moonsun Organic är det viktigt att skapa produkter som hjälper huden att vara i balans och att hudens viktigaste funktioner fungerar optimalt. När huden är i balans får du en frisk, stark och vital hud med mycket lyster. 

 

3 riktiga hjältar

Med perfekt sammansättning av noga utvalda råvaror av hög kvalité, erbjuder Moonsun en ekologisk hudvårdsserie med högklassiga och multifunktionella naturligt väldoftande produkter. Och det är dessa tre hjältar som är huvudrollsinnehavare:

 

Litsea Cubeba

Eterisk olja, utvunnen av frukten från May Chang trädet. Med en söt och kryddig citrusdoft, som påminner om citrongräs eller citronverbena, sägs den ha en upplyftande och uppfriskande effekt på sinnet. Den är även känd för att ha renande och antiseptiska egenskaper på huden. Detta är en ingrediens du hittar i majoriteten av Moonsuns produkter och är den som ger oss en härlig positiv känsla vid applicering

 

Havtornsolja

Det nordiska superbäret, ett av naturens guldkorn, fylld med vitamin C som anses vara en av våra starkaste antioxidanter inom hudvård som skyddar vår hud mot för tidigt åldrande. Vi hittar även vitamin A, fettsyrorna omega 3, 6, 7 och 9, karotenoider och vitamin E i denna mjukgörande olja. Havtornsoljans sammansättning av fettsyror innehåller framför allt den essentiella fettsyran Omega 6, som stärker hudens barriär som skyddar mot yttre påfrestningar och även ser till så att vi får behålla fukt i huden. En förnyande olja som ger energi till torr och trött hud, reparerar och balanserar huden. Havtornsoljan, som gör underverk för huden, hittar du i Moonsuns behandlande ansiktsprodukter Vitamin C serum, Face Cream och Face Oil samt i Beeswax Body Oil och Body Lotion.

 

Neroli

Eterisk olja utvunnen från blommorna på bitterapelsinträdet. Blommorna plockas en varm solig dag när de är på väg att öppna sig och måste sedan omgående destilleras för att uppnå högsta kvalité och full terapeutisk effekt. Oljan är cellstimulerande, talgbalanserande, och verkar sammandragande på porer och kapillärer. Den har även lugnande egenskaper, inte bara på en irriterad hud utan även på sinnet.

Neroli hittar du i Moonsuns behandlande ansiktsprodukter Vitamin C serum, Face Cream och Face Oil och dessa produkter ger en varm omfamnande och lugnande känsla vid applicering.

 

Huden behöver kärlek

Huden är kroppens största organ och den behöver kärlek och omvårdnad för att må bra. Med god sömn, kost och motion kommer du långt, men med en hudvård med rätt ingredienser hjälper du huden att komma i balans och din naturliga skönhet får träda fram.

Vill du läsa mer om hur du kan behålla din hud vacker rekommenderar vi Johanna Bjurströms bok Happy skin: ung hud hela livet. Missa inte heller vår intervju med Johanna Bjurström

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Här hittar du Moonsun Organics ljuvliga produkter.