På svenska In EnglishMia & Jenny

Fotograf: Bea Lundborg.

Från dag ett på jorden har människan använt sig av naturens läkande och helande krafter. Vi är en del av naturen och naturen är en del av oss. "Love Your skin."

Moonsun Organic of Sweden är en holistisk unisex skönhetserie framtagen av Mia Skaug och Jenny Svärdendahl. Dessa ljuvliga produkter är fyllda med aromaterapi för att få maximal effekt på huden. Syftet är att uppnå skönhet som är hållbar både för människan och naturen. Ren lycka för kropp och själ.

Våra tankar runt holistisk naturkosmetik, vår filosofi

Med perfekt sammansättning av noga utvalda råvaror av hög kvalité, kan vi erbjuda en fantastisk ekologiskhudvårdsserie med högklassiga och multifunktionella naturligt väldoftande produkter. Med djup kunskap om både huden och människan ur ett holistiskt synsätt, blir denna serie effektiv på både den fysiska och psykiska delen av människan.

Vi har valt att göra en serie som är en direkt avbild av vårat arbetssätt som aromaterapeuter, holistiska och naturkosmetiska hud och kroppsterapeuter samt mindfulness-terapeuter.

Tanken med hudvårdsserien är att öppna dörren till naturens skafferi. Vi vill låta människan få ta del av gammal klok kunskap i växternas terapi på huden.

Bakgrund

Arbetsnamnet på denna kärleksfulla serie fick 2011 ”Love your skin”. Det är för att vi tycker att man ska ge det bästa och det mest kärleksfulla till huden och det snällaste mot miljön. Ren ärlig hudvård när den är som bäst.

-Vi vill uppnå skönhet som är hållbar både för människan och planeten vi bor på.

Efter utbildningar till holistisk/ naturkosmetiska hudvårdsterapeuter och aromaterapeuter öppnade vi 2004 den första naturkosmetiska butiken/salongen Moonsun i Stockholm. Åren som terapeuter lade grunden för denna produktserie. Vi har jobbat med behandlingar i över 10 år.

Vi har mött och behandlat kunder med olika hudtyper/problem. Där av valet av de flesta råvaror som lägger grunden till Moonsun Organic of Sweden.

Unisex hudvård för alla.

Rätt dosering och rätt råvaror tillsammans med vår kunskap gör att denna hudvårdsserie passar de flesta hudtyper för båda könen och är otroligt klimatsmart. En serie för både män och kvinnor. Det är hållbar konsumtion.Att en hel familj kan använda denna serie betyder att då minskar man på förpackningsförbrukning. 
Denna serie kan man använda från tidiga tonåren dag som natt, till en väldigt välmogen hud:-)

Moonsun och Miljön

I Naturkosmetiken jobbar man på ett holistiskt sätt. Man jobbar i samklang med naturen. Man sår, skördar ochgör produkter utan kemikalier som belastar jorden eller gör produkterna till en kemisk tickande bomb.

Naturkosmetik är äkta lyx, man betalar för äkta varor inte för massproducerad miljö- och hälsobelastande kosmetik. Vår serie och råvaror är självklart inte testade på djur och alla produkter är "vegan" utom beeswax body oil som innehåller bivax!!!

En produkt, flera användningsområden

Produkterna är väl genomtänkta för att i stort sätt passa alla olika hudtyper, ålder och även de med problemhud

så som tex: acne, rosasia mm. Erfarenheten som naturkosmetiska terapeuter med butik har lagt grunden för denna serie och dess utformning. Vi förundrades över denna enorma konsumtion av skönhetsprodukter med olika användningsområden.

Vi anser att skillnaden mellan tex: hand, fot och kroppskräm många gånger inte är så markant.

En bra sammansatt naturkosmetisk produkt anser vi ska kunna fylla flera funktioner.

Våra vårdande ansiktsprodukter passar utmärkt att ha runt ögonen, så som att våra kroppsprodukter fungerarperfekt som vårdande fot och handkräm.

Produktserien är baserad på genomtänkta råvaror och aromaterapi. Vilket gör serien adaptogen.

Det innebär att produkterna anpassar sig efter vilken hudtyp människan har. Där av passar den här hudvårdsserien båda könen från tidiga tonåren till en åldrande hud dag som natt. Vi har med all vår kunskap och erfarenhet som aroma och naturkosmetiska hudvårdsterapeuter skapat denna serie som vi är mycket stolta över.

Certifiering.

Vi anser att de flesta certifieringar på olika produkter i dag inte uppfyller de krav vi eftersträvar. Dessutom väljer vi hellre att lägga pengar på våra fin fina råvaror, än en symbol som ändå inte uppfyller det vi önskar.

Vissa kräver endast en liten %-andel ekologisk råvara och får t.o.m. innehålla mer eller mindre onaturliga råvaror och doftämnen. Råvarorna vi valt att ta in i produktionstillverkningen är i högsta mån ur ekologiskt ursprung och har egen certifiering som KRAV, BDIH mm.

Certifiering för slutproduktionen är för oss i dagsläget inget alternativ. Vi jobbar med människor och företag vi litar på. Människor med hjärtat på rätt plats. De vi jobbar med tänker som oss. Utan en frisk miljö har vi inget liv!

Balans på huden och harmoni i själen

För oss på Moonsun är livet viktigt. Därför är det en självklarhet för oss att arbeta med det vi gör i dag.Vi vill dela med oss av den kunskap vi har samlat på oss och praktiserat under dessa år.Vi har gett råd, tipsat och delat med oss till både privatpersoner, media och i böcker. Vi har stor kunskap och det visar sig i att många vill ha vår expertis och det är vi glada för.

Att hjälpa människor till att må så bra som man bara kan under den tid vi får här på jorden det är lycka för oss. Att vi kan förmedla hur man på bästa sätt tar hand om sin hud, kropp, själ och miljö. Allt detta i får man när man använder Moonsun Organic of Sweden. Så himla enkelt och bra.

För oss är det ingen trend, ingen tävling i att vara "famous in the green world".

För oss är naturkosmetiken ett ställningstagande i våra hjärtan, en vilja att påverka det vi kan för att generationer efter oss ska få njuta av en frisk grönskande framtid och värld.

Vi har skapat vår serie i våra behandlingar, vi har sett bra resultat på huden, vi kan våra råvaror och vi jobbar med kvalitet i stället för kvantitet. Moonsun Organic of Sweden är det lyxigaste mankan använda på kroppen tycker vi. Den skapar balans på huden och harmoni i själen.

Peace and love in the world starts with peace and love in your heart.

Aromaterapi

Serien är baserad på aromaterapi vilket betyder att eteriska oljor utgör en del av innehållet. Det passar inte alltid den känsliga huden, eller den som inte tycker om/klarar av dofter. Aromaterapi är aktiverande ner på cellnivå både i den psykiska och fysiska delen i kroppen.

Vi har jobbat som aroma-terapeuter i 10 år och vi fullkomligt älskar de naturliga dofterna från naturen. - Kärlek på flaska som gör oss lyckliga. Vi brukar säga att det är som en osynlig psykolog som fixar till själen och sinnet. Av aromaterapi blir man harmonisk, trygg, glad och snäll. Rena hälsokuren för hela kroppen.

Den långa erfarenhet och kunskap vi har inom aromaterapi har lett till valet av de eteriska och vegetabiliska oljor i de 10 produkter serien utgörs av nu.

Med rätt dosering av dessa råvaror får man ett strålande resultat på huden och även i hela kroppen och själen.

Ordet aromatreapi är inget nytt. En fransk kemist vid namn Gatefossè myntade ordet 1928.Vi rekommenderar att man aldrig labbar med eteriskaoljor på egen hand. Boka tid hos en utbildad aromaterapeut. Det krävs utbildning och stor kunskap inom ämnet aromaterapi.

Likväl som aromaterapi gör gott för människan så med okunskap kan det leda till ohälsa!

Miljövänliga förpackningar

Våra förpackningar har den bästa miljöklassificering när det gäller petflaskor. De ska givetvis återvinnas! Då våra 200 ml flaskor faktiskt är producerade av just återvunnen plast. 

Vi har valt att använda kapsyler i stället för pump för minsta plaståtgång och för att få ut hela innehållet :-)

Vi tänker så här. Enkla snygga miljövänliga förpackningar för det är trots allt innehållet man ska betala för.

Vi jobbar holistiskt. Vi jobbar för det vi tycker är viktigt, och det som vi anser är ett måste för att få en hållbar konsumtion inom skönhetsbranschen.

Holistisk Naturkosmetik

Holistisknaturkosmetik kännetecknas av förnyelsebara råvaror som odlas och skördas/produceras på ett miljövänligt sätt för både människan och naturen. Det är baserade bla på terapeutiska kallpressade vegetabiliska oljor, terapeutiska eteriska oljor och örter. Alla ingredienser har olika egenskaper, därför behövs kunskap om sammansättning och säker dosering för den fysiska kroppen via applicering och sinnet då doftmolekyler transporteras genom kroppen via lungan och blodomloppet.

Det kommer nya råd och rön hela tiden när det gäller råvaror och förpackningar och vi försöker att vara steget före vilket inte alltid är så lätt. Vi jobbar efter bästa möjliga förmåga.

Vi strävar ständigt med att hålla en bra säker kvalitet och en miljövänlig serie med alla resurser som vi i Sverige har att tillgå. Vår serie är kvalitetssäkrad enligt EUs stadgar.

Naturkosmetisk hudvård är levande materia. Det betyder att produkterna blir känslig för kontakt med t.ex. Vatten och syre. Från bruten förpackning håller produkterna upp till 6 månader, om produkten inte kommit i kontakt med vatten eller att man öppnat sin förpackning och använt t.ex. Fingrarna. Då blir hållbarheten genast mycket kortare. Men det man med säkerhet kan räkna med är att produkten inte är fylld med kemiskt innehåll och död materia)

De råvaror vi valt att använda är vad vi vet i dagsläget är de renaste.

Doft, färg och även konsistens kan skilja sig från förpackning till förpackning då det är naturliga råvaror vi jobbar med. I bland blir de vegetabiliska oljor vi använder starka i sin doft lika så de eteriska oljor vi använder. Vi ändrar även råvaror i bland från olika batcher, då vi strävar efter att ha största del ekologiska råvaror. Där av att även det kan göra att produkterna i bland ändrar färg och får lite annan doft. Men inget av de ändrar den terapeutiska egenskapen på huden, de har fortfarande lika hög kvallitet som alltid.

Så är det med äkta holistisk naturkosmetik. Man kan inte bestämma över de naturliga råvaror vi använder. Doft avgörs hur vida klimatet varit. Mycket sol, regn, kyla osv.

Men säkert är att den terapeutiska egenskapen alltid är den samma och kvalitèn.

För att få en välmående och frisk hud

Under våra år som aktiva terapeuter har vi självklart gett råd om bra kost och bra tillskott av vitaminer, mineraler, fettsyror mm. För att få en välmående frisk och balanserad hud bör man.

Lyssna på kroppens signaler, äta bra, sova ordentligt, dricka rent vatten, använda ren hudvård (tex: Moonsun Organic of Sweden) motionera och skratta mycket ;-) Umgås med människor som fyller livet med glädje och förtroende.

Moonsun erbjuder en hudvårdserie som ger huden, själen och sinnet en härlig känsla och hållbart resultat.

Därför har vi inga kataloger eller visitkort

Vi har valt att göra ett enkelt informationshäfte och inga kataloger, då vi tycker att det är ett enormt slöseri på jordens resurser träd, vatten, energi osv till att trycka dessa som faktiskt de flesta slänger.

På vår hemsida finner du all information om oss, vår verksamhet och all nödvändig info om varje produkt mm.

De flesta har i dag smartphones/dator. Vi måste våga att gå mot strömmen när det gäller detta enorma slöseri med kataloger. Genom dagens teknik och kontaktnät hoppas vi att nå ut till människor via våra länkar som hemsidan, facebook, twitter, instagram mm.

Text: Copyright © 2012 · Moonsun AB. Alla texter och bilder tillhör Moonsun AB. Kontakta oss innan ni lånar från vår hemsida. Tack.

Fotograf. Beatrice Lundborg
Grafisk design: Eva Johansson